Köroğlu Dizisi 1991

İnay Köyü (Ulubey/Uşak) Web Sitesi

Köroğlu Dizisi 1991

23 Mart 2020 Videolar 0

1991 yılında TRT’de yayımlanan yerli dizi Köroğlu’nun bazı sahneleri İnay’daki tarihi handa çekilmiştir.

Yerli Drama: KÖROĞLU
Yönetmen-Yapımcı: Hüseyin Taşkın /
Senaryo: Tufan Güner / Görüntü Yönetmeni: Serhat Karaca >
Oyuncular: Bülent Bilgiç, Melike Zobu, Eşref Kolçak, Çetin Öner, Erdinç Akbaş, Kaya Akarsu, Koray Ergun, Oktar Durukan, Erol Tezeren, Mecit Yavuz,
1990 yapımı
Suresi: 10 (ya da 11) bölum, 30’ar dakika.

Köroğlu Dizisi (Jenerik)

Bu dizide, 16. yüzyıl halk ozanlarından, doğum ve ölüm yılları kesin olarak bilinmeyen “efsane” kahraman Köroğlu’nun, Sultan 3. Murat döneminde (1574-1595) Osmanlı ordusuyla İran savaşlarına (1578) katıldığı bilinen Bolu Beyi’ne karşı verdiği hak mücadelesi ve sergilediği yiğitlik anlatılmaktadır.
Köroğlu, coşkulu bir seslenişle yiğitlik, dostluk, aşk, özgürlük, eşitlik gibi kavramların yer aldığı dizeleriyle halk zihninde yer edinmiş bir halk ozanıdır. Bu destan yüzyıllar boyunca türkülere, roman ve öykülere, tiyatro yapıtlarına, filmlere esin kaynağı olmuştur. Türk sinemasında çeşitli Köroğlu filmleri çekilmiştir.
TRT Ankara televizyonundan Hüseyin Taşkın’ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği, Tufan Güner’in senaryosundan uyarlanan 10 (ya da 11) bölümlük “Köroğlu” dizisinin çekimi 1990’da Uşak, Ödemiş, Kula, Bolu, Bursa, Aydın, İzmir, Tire, Tokat, Sivas ve Bingöl yörelerinde yapıldı. 75 günde bitirilen dizide yöre halkından 200’u aşkın figüran kullanıldı ve dizi 830 milyon liraya mal oldu.
Bu dizinin bazı sahneleri İnay Köyü’ndeki tarihi handa çekilmiş ve köylülerimiz de dizide figüran olarak rol almıştır.
Köroğlu’nun 19 yaşına kadarki halini Mustafa Erçel, 30 yaşından sonrasını ise Bülent Bilgiç oynamıştır.

1991 yılında TRT’de yayımlanan yerli dizi Köroğlu’nun İnay’da çekilen kısımlarıyla ilgili bazı görüntüleri aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

Köroğlu Dizisi (4. Bölümden)

Köroğlu Dizisi (7. Bölümden)